ZinenZenheadervervolg
ZinenZenknoppenrij2
ZinenZenknoppenrij2 knophomeneg ZinenZenknoppenrij2 knopartikelneg ZinenZenknoppenrij2 knoppraktijkneg ZinenZenknoppenrij2 knoplevensneg ZinenZenknoppenrij2 knopcontactneg ZinenZenknoppenrij2
Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds Vervolgpaginasfonds

De dichter als innerlijke leermeester

Lezing en workshop door Wouter ter Braake
Dinsdag 10 oktober 2023

Op deze avond vertelt hij hoe in hem de dichter zich meldde en welke invloed dat op hem had. Hij ontdekte, onder meer in zijn werk als zingevingscoach, dat er in elk mens een innerlijke leermeester leeft. Die leermeester kan zich laten horen via een poëtische stem. Een stem die in elk mens huist, zo meent hij. Zijn aanpak van deze avond beperkt zich niet tot enkel het vertellen over zijn eigen ervaringen en boeken. Hij voert de deelnemers ook mee in een actieve en speelse haiku-workshop om hen te laten ervaren dat er in ieder mens een dichterlijke stem huist en ieder in staat is die stem vorm en inhoud te geven.

Wouter ter Braake is zingevingscoach, dichter en schrijver. In zijn boeken komen levensverhalen en levensvragen aan bod zoals vergeving, omgaan met pijn en ongemak, sterfelijkheid, de zoektocht naar de goddelijke essentie en de rusteloze mens.

Op deze avond vertelt hij hoe in hem de dichter zich meldde en welke invloed dat op hem had. Hij ontdekte, onder meer in zijn werk als zingevingscoach, dat er in elk mens een innerlijke leermeester leeft. Die leermeester kan zich laten horen via een poëtische stem. Een stem die in elk mens huist, zo meent hij. Zijn aanpak van deze avond beperkt zich niet tot enkel het vertellen over zijn eigen ervaringen en boeken. Hij voert de deelnemers ook mee in een actieve en speelse haiku-workshop om hen te laten ervaren dat er in ieder mens een dichterlijke stem huist en ieder in staat is die stem vorm en inhoud te geven.

Aanmelden mogelijk via: https://boekhandelriemer.nl/activiteiten/de-dichter-als-innerlijke-leermeester-lezing-door-zingevingscoach-wouter-ter-braake/

 

Zinvol ouder worden, zin in oud zijn

De natuur oogt stoer

De wind waait zacht verkoelend

en prijst het leven

 

De geest van zijn en niet zijn

fluistert over sterflijkheid

 

In het essay Zinvol Ouder Worden staat Wouter ter Braake stil bij ouder worden, vanuit vragen als ‘Wat zijn verbanden tussen mensbeelden en ideeën over ouder worden?’ Hij ontdekte dat zinvol ouder worden alles te maken heeft met de vraag naar zin en betekenis van het zijn zelf. In de vraag naar betekenisgeving komen een aantal draden samen: die van nadenken over ouderdom, nadenken over sterfelijkheid én tegelijkertijd nadenken over de zin van het leven zelf.Het begon bij de schrijver met ideevorming over dit thema. Het lot bracht hem meer. Naast ideeën kwamen worstelingen met een ernstige aandoening. De ervaringen hiermee leverden een verdiept inzicht in de werking van de goddelijke liefde.

https://volzin.nl/zinvol-ouder-worden-zin-in-oud-zijn/

https://uitgeverijvanwarven.nl/product/zinvol-ouder-worden/

 

 

Betekenisvolle ontmoetingen, betekenisvolle relaties

Ik ben uitgenodigd door Kijk Op Welzijn in Barendrecht om op 28 september de Kom Erbij Maand te openen. Met een verhaal over de vraag ‘wat is een betekenisvolle ontmoeting, wat zijn betekenisvolle relaties?’. Ik neem de uitgestoken hand graag aan.

https://www.deschakelbarendrecht.nl/reader/28236/88558/kom-erbij-maand-tegen-eenzaamheid#p=1

 

 

Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds