ZinenZenheadervervolg
ZinenZenknoppenrij2
ZinenZenknoppenrij2 knophomeneg ZinenZenknoppenrij2 knopartikelneg ZinenZenknoppenrij2 knoppraktijkneg ZinenZenknoppenrij2 knoplevensneg ZinenZenknoppenrij2 knopcontactneg ZinenZenknoppenrij2
Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds Vervolgpaginasfonds

De levensweg als heldenreis

 

Op zondagmiddag 26 november verscheen de roman: ‘Arthur’s Pelgrimage. Kroniek van een spirituele ontdekkingsreis’.

Arthur’s pelgrimage is een verhaal over een gejaagde en gefrustreerde man. Een levenscrisis onthult een fundamenteel gat in zijn ziel. Een gat mede uitgehold door levenspijnen en jeugdtrauma’s. In Arthur herkennen we de door succes en materie gedreven westerse mens. Het verhaal van Arthur beschrijft een ontdekkingsreis langs voor hem vreemde steden en verre streken en tegelijkertijd een innerlijke ontdekkingsreis. Deze innerlijke ontdekkingsreis leert Arthur om pijn in de ogen te kijken en vragen te stellen over het zijn an sich. In contacten met uiteenlopende mensen, enkele leermeesters en in dromen en visioenen vindt hij stukje bij beetje antwoorden op existentiële vragen. Het is een verhaal over alledaagse worstelingen met het leven. Het verhaal vertelt hoe psychologie in combinatie met spirituele ontdekkingen de ziel tot rust kan brengen. En in die rust leert Arthur dat er achter de zichtbare wereld een andere werkelijkheid verscholen gaat.

Bij het schrijven van dit boek heeft Wouter ter Braake zich laten inspireren door de filosofie van Joseph Campbell. Joseph Campbell was literatuurwetenschapper (1904-1987) en groot kenner van mythologische heldenverhalen en de psychologie ervan. Campbell ontdekte dat...’de stap naar het onbekende leidt naar verborgen delen van je bewustzijn. Je wordt geconfronteerd met angst, pijn, verdriet, boosheid en andere emoties die je ontwikkeling blokkeren. Bijna altijd vraagt de confrontatie met het onbekende om het sterven van de oude ego-persoonlijkheid en om het loslaten van overtuigingen en denkpatronen die je belemmeren om voluit en vrij te leven en op een waarachtige wijze van betekenis te zijn voor de gemeenschap’.

De presentatie van het boek vond plaats met een inspirerend programma onder het motto ‘De levensweg als heldenreis’. In deze middag kwamen vragen aan bod als: waar dient de reis toe? Staat niet elk mens in zijn leven voor de uitdaging om heldenstappen te zetten en gehoor te geven aan oproepen om onbekende paden te verkennen, buiten en binnen zichzelf? Zijn er patronen te herkennen in dit type ontdekkingsreizen, en waar word je dan mee geconfronteerd en toe uitgedaagd?

Het middagprogramma wordt omlijst door prachtige songs van Jan Duindam.

Wouter ter Braake

In Wouter ter Braake huist een verhalenverteller. Hij wil onderhoudend zijn, zeker. Maar zijn diepste drijfveer is om essenties achter gebeurtenissen en ontwikkelingen bloot te leggen. Hij kijkt terug op levensverhalen met een nieuwsgierige en onderzoekende blik. Zijn vertellingen zijn geen opsommingen van feitelijkheden en data. Aan zijn vertellingen voegt hij nieuwe inzichten en verrassende gezichtspunten toe, of beter gezegd, hij brengt inzichten en gezichtspunten aan het licht die voorheen verborgen bleven in de sluiers van het onderbewuste.

Jan Duindam

Jan Duindam is zijn hele leven al Singer-songwriter (avant la leVre) en geeft gitaar- en zangles en cursussen op het gebied van de genezende werking van muziek. Zijn muziek kenmerkt zich door ingetogen passie. Hij begeleidt zichzelf op de gitaar. Zijn songs gaan over onze zoektocht naar betekenis en verlangen naar eenheid. De inspiratievvoor zijn muziek ontstaat op spontane momenten, in de natuur of ‘zomaar’. Jan zingt vooral in het Engels maar ook wel in Frans, Nederlands en Portugees.

Uitgeverij Van Warven geeft boeken uit op tal van gebieden: zingeving, religie, cultuur en filosofie. Maar ook poëzie, spirituele ontwikkeling, geschiedenis en persoonlijke ontwikkeling behoren tot de aandachtsvelden.
 

https://uitgeverijvanwarven.nl/product/arthurs-pelgrimage/

Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds