ZinenZenheadervervolg
ZinenZenknoppenrij2
ZinenZenknoppenrij2 knophomeneg ZinenZenknoppenrij2 knopartikelneg ZinenZenknoppenrij2 knoppraktijkneg ZinenZenknoppenrij2 knoplevensneg ZinenZenknoppenrij2 knopcontactneg ZinenZenknoppenrij2
Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds Vervolgpaginasfonds

Bezieling (her)vinden

Veel oude kaders zijn verdwenen.We staan voor onbegrensde mogelijkheden en een grote vrijheid. Maar vrijheid is niet enkel ‘vrij zijn van iets’, het is ‘vrij zijn tot iets’. Maar tot wat?

We zijn vrij te kiezen uit een kakofonie van mogelijkheden die via internet, TV en anderszins tot ons komen. Veel van die mogelijkheden verkondigen het heil van bezit, genot en plezier. Maar als het genot en de roes naar de achtergrond verdwijnen, zijn daar vaak vragen. Lastige vragen. Vragen naar betekenis. Vragen naar de zin. Zij komen op in stilte, als het ritselen van bladeren beroerd door een zachte bries.

Levensvragen zijn inherent aan mens. Zij zijn de metgezellen van de wil tot betekenis. De mens wil in zijn leven betekenis vinden en deze vervullen. Wanneer hij de wil tot betekenis ontwijkt, voedt hij een gevoel van leegte. Veel problemen van de hedendaagse mens zijn het gevolg van een grondeloos gevoel van zinloosheid. Hoe ingewikkelder ons leven is, hoe belangrijker het is om aandacht te schenken aan wat het allemaal te betekenen heeft. Zin - en betekenisgeving is een persoonlijke taak. In individuele coaching helpt Zin en Zen om opnieuw zin te vinden, er weer zin in te hebben.

Via zingeveingscoaching zicht op jouw eigen 'levensmissie': neem contact op met Wouter ter Braake via wouter@zinenzen.nl

Een verfrissende kijk op de individuele zin en betekenis biedt het boek: 'Waar een wil is, is een omweg'.

Waar een wil is, is een omweg.

Zoektocht van een ziel naar zin

Het boek vertelt het verhaal van een kind dat terechtkomt op een plek vol grofheid, alcoholmisbruik, ruzie en geweld. Alles in zijn jonge jaren richt zich op overleven door verzet, vlucht en afwijzing van een wereld waarin de pijn van een wrede jeugd zich duizendvoudig lijkt te herhalen.

Het is het persoonlijke verhaal van een ‘zoeker’ die in 1970 de jongste stakingsleider (21 jaar) in Nederland zal worden, een jongeman die zich verliest in de uiterst linkse beweging en zich uiteindelijk weet te bevrijden uit deze ‘ideologische’ kooi. Het boek bevat beschrijvingen van onorthodoxe wegen en avonturen in Nepal en Tibet en biedt een verfrissende en ondogmatische kijk op persoonlijke groei.
Ieder mens wil een positieve betekenis geven aan zijn leven

De schrijver: ‘In één van mijn gesprekken over de zin van het leven onderbreekt iemand mij met de woorden: ‘hé jongen, hou eens op over dat gedoe of het leven zin heeft. Het leven mag blij zijn dat ik er zin in heb’. Ik lig in een deuk. Maar deze woorden ijlen na en activeren een besef. Het gaat in het leven niet om ‘zin vinden’, maar om er zin in te hebben, zin te scheppen: zingeving. Betekenis geven aan jouw zijn, jouw ervaringen en aan wat je kunt bijdragen. Er is nergens een alomvattende zin, behalve dan die religies en andere dogmatische denksystemen aanreiken. Maar voor de vrije, zoekende geest gaat het bij zingeving om een individuele, unieke uitdaging’.

‘Waar een wil is, is een omweg’ biedt prikkelende gezichtspunten op levensvragen en dat met de nodige humor en met beide benen op de grond.

Pocket. 184 pagina's. Prijs € 15,95.

https://www.boekenbestellen.nl/boek/waar-een-wil-is-is-een-omweg-een-ziel-op-zoek-naar-zin/9789464066845

Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds